Sullivan Design Studio

luxury home design

Search By Plan Name:

We’re speaking about carving some serious real property for a devoted location the place your family can collect for meals, snacks, homework, or personal dialog. Your residence’s inside is your sanctuary, the place where you household gathers to work, play, chill out, and simply be together.

With the main degree primarily used for entertaining, the McGoverns opted to create a tranquil guest suite simply off of the good room. An unique transom window leads visitors into their spacious suite with a kitchenette, seating space, bed room and visitor bath with custom tile bathe and soaking tub. For the distinctive flooring, Rondi McGovern chose a simple to put in Chilewich Plynl flat weave tile.

A stainless-steel counter on the perimeter contrasted beautifully with the custom-made, glass tile backsplash. To create their exclusive look, the McGoverns traveled to the showroom of Bulthaup, a German-engineered cabinetry firm, in Chicago. Just off of the great room through a powerful set of custom designed 20-by-16-foot barn doors, is the impressively designed bar area the McGoverns use for entertaining.

A wood accent wall behind the bed creates old-world charm with a surprising wall of storage and a hidden laundry area. Nothing says “I love being outside with my family” than a really customized pool, one which first accentuates the geography of your backyard whereas encouraging the move of site visitors between the out of doors and indoor spaces. We’ve even designed some spaces like this with constructed-in bowls, automatic feeders, and a shower area. We’re not speaking about setting aside a bit of additional floor space for a kitchen desk.

Solid concrete counter tops lengthen from the eight-chair bar with a constructed-in ice bucket to the movable island that’s used to serve meals. Original pipes from the boiler room were fashioned as eclectic foot rests on the huge concrete and Douglas Fir bar. For an industrial lighting component, Hawley and Keith McGovern designed the five hanging lights fabricated from i-beams. Entering via one other custom, sliding barn door near the bar space, guests will find the media room with stadium seating and graduated ceiling heights. Hawley designed a multi- dimensional cedar-block encompass wall to absorb sound and prolong the house’s warm industrial vibe into what is typically a extra up to date house.

Tagged with: